Szépségtitkok

Szépségápolással, bőrápolással kapcsolatos legfontosabb tundnivalók, hasznos tanácsok.


Szépségtitkok

A szépség titka » Kozmetika Újbudán

1. Ügyeljünk a tudatos táplálkozásra (kevés kávé, ne fogyasszunk édességet, alkoholt, a nehezen emészthető ételeket kerüljük).

2. Igyunk sokat: Részesítse előnyben a kezelője által összeállított, az Ön igényeire szabott teakeveréket a salakmentesítés és a zsírlerakódás feloldásának elősegítése érdekében. Kb. 2 -3 litert naponta. Kerüljük a kólát, cukros italokat és a szénsavas italokat.

3. Első lépésként újra helyre kell állítni a sav-lúg egyensúlyt. A savtúltengés nemcsak ... Bővebben »

Szépségtitkok

A vízről » Kozmetika Újbudán

Az agy 90 %-ban és a máj kb. 73 %-ban vízből áll.
Ezek a példák mutatják, hogy milyen fontos naponta a bőséges folyadékfelvétel.
Ha az emberi szervezet naponta nem kapja meg a szükséges 3 liter folyadékot víz, tea, gyümölcs és zöldség formájában, akkor a test kiszárad és ez rossz közérzethez, súlyos betegségekhez, a méreganyagok felhalmozódásához, elhízáshoz és cellulithoz vezet. Példaképpen számos cellulit beteg elmondja, hogy csak nagyon keveset isznak és többnyire nem is a javasolt italokat. Ebben az esetben is csökken ... Bővebben »

Szépségtitkok

A savasodásról » Kozmetika Újbudán

Ma már sikerült bizonyítani a lokális savasodást nyugodtan lehet az első számú civilizációs népbetegségnek nevezni. A mai legelterjedtebb betegségeknek pld: reuma, csontritkulás, allergia, bőrgyulladás, izületi gyulladás, köszvény, emésztési zavarok, vese gyomor és bél betegségek, szívinfarktus, a rák stb., ha nem is egyedüli, de egyik fő okozója a savasodás. A legrosszabb az egészben, hogy a betegek évről- évre egyre fiatalabbak. Az ok: nem csak környezetünk savasodik el, hanem a testünk is. Ha egészségesek vagyunk, szervezetünk 20% savból és 80% bázisból áll. Amennyiben ... Bővebben »

Szépségtitkok

A cellulitiszről » Kozmetika Újbudán

A cellulitisz elemzésénél mindenek előtt a női kötőszövetet kell megvizsgálni. A férfiak hálószerűen felépülő kötőszövetével ellentétben a nőké főleg párhuzamosan futó rostokból áll. Ez a természet egy tudatosan létrehozott szerkezete, a szülés esetén szükséges tágulási és nyúlási képesség létrehozása érdekében. Ennek a rugalmasságnak azonban az a következménye, hogy az elasztikus rostok közé könnyen befészkeli magát a víz és a zsír, amelytől elveszíti alakját a kötőszövet. Kialakulnak a tipikus barázdák, sávok, gödrök a tipikus területeken. A női bőr csak függőleges rostokból áll ... Bővebben »

A szépség titka

1. Ügyeljünk a tudatos táplálkozásra (kevés kávé, ne fogyasszunk édességet, alkoholt, a nehezen emészthető ételeket kerüljük).

2. Igyunk sokat: Részesítse előnyben a kezelője által összeállított, az Ön igényeire szabott teakeveréket a salakmentesítés és a zsírlerakódás feloldásának elősegítése érdekében. Kb. 2 -3 litert naponta. Kerüljük a kólát, cukros italokat és a szénsavas italokat.

3. Első lépésként újra helyre kell állítni a sav-lúg egyensúlyt. A savtúltengés nemcsak anyagcserezavarokat, túlsúlyt és petyhüdt szöveteket eredményez, hanem sok súlyos betegség oka is.

4. Sok mozgás: Nem kell teljesítménysportra gondolni. Naponta már 20 perc könnyű séta elég ahhoz, hogy anyagcserénk és nyirokrendszerünk ismét mozgásba lendüljön.

Tennivalók: A táplálkozás megváltoztatása, bázistea, bázispor, sok mozgás.

Hozzuk az anyagcserét hosszú távra egyensúlyba!

Összefoglalás: Együnk könnyű ételeket, gyümölcsöt és sok zöldséget, igyunk sokat, mozogjunk sokat, különösen ügyeljünk a bázisételekre és engedjük meg magunknak rendszeresen kozmetikusunknál a pihentető kezeléseket, ezek jó közérzetet biztosítanak, és ugyanakkor jótékony hatást gyakorolnak a lélekre is.

A víz az egészség záloga!

Az agy 90 %-ban és a máj kb. 73 %-ban vízből áll. Ezek a példák mutatják, hogy milyen fontos naponta a bőséges folyadékfelvétel. Ha az emberi szervezet naponta nem kapja meg a szükséges 3 liter folyadékot víz, tea, gyümölcs és zöldség formájában, akkor a test kiszárad és ez rossz közérzethez, súlyos betegségekhez, a méreganyagok felhalmozódásához, elhízáshoz és cellulithoz vezet. Példaképpen számos cellulit beteg elmondja, hogy csak nagyon keveset isznak és többnyire nem is a javasolt italokat. Ebben az esetben is csökken a nyirokrendszer méregtelenítő, szűrő kapacitása. Az egészséges felnőtt szervezet csak a hólyagon keresztül kb. két Iiter folyadékot választ ki naponta vizelet formájában. Körülbelül fél liter folyadék párolog el bőrön át, ami együttvéve legalább két és fél Iiter folyadékveszteség. Ezt a mennyiséget a szervezetnek minimálisan vissza kell kapnia, hogy anyagcserénk kifogástalanul működhessen.
Ha Önt érintik a cellulit és a felpuffadt zsírsejtek problémái, és ellenük hatékonyan harcolni kíván, akkor hosszútávon nem kerülheti el, hogy testének folyadékszükségletét bőségesen kielégítse. Ellenkező esetben megmaradnak a laza, petyhüdt szövetek, a vérben a zsír és méreganyagok magas koncentrációja, ezek összes kísérőjelenségével. Ne felejtse el, hogy testünk hasonlóan működik, mint egy mosógép: Ha elfelejtjük a vízcsapot kinyitni, akkor hiába használunk jó mosóport, nem lesznek tiszták a ruháink.
Ez azt jelenti: Vendégünknek minden egyes cellulitkezelést feltétlenül elegendő folyadékfelvétellel kell támogatnia a lehető legjobb eredmény elérése és annak a kúra utáni megtartása érdekében.

Szervezetünket megterhelik, működését károsan befolyásolják az alábbiak:

 • Káros anyagok a levegőben, talajban és vízben, amelyek a táplálkozási láncon keresztül testünkbe kerülnek, és az élelmiszer-adalékanyagok, amelyek az ipari tömegtermelés során a táplálékunkba jutnak.
 • Ellenőrzés nélküli kúrák terhelik a vérkeringést, és súlyos anyagcserezavarokat válthatnak ki.
 • Feszültség és stressz, zaj és lelki terhelés: ugyanúgy blokkolhatja a fontos anyagcsere folyamatokat, mint a helytelen táplálkozás.
 • Helytelen étkezési szokások: A legtöbb ember vagy -túl sokat, túl gyorsan megfontolás nélkül, egyoldalúan, vagy belső órájára nem figyelve táplálkozik. A kiadós vacsorát ismét a szerény esti étkezésnek kellene felváltania.

Cukor, cukros ételek és édes italok: elrabolják a testtől a fontos vitaminokat és ásványanyagokat, megterhelik a hasnyálmirigyeket, a gyerekek fáradékonyak és a tanulásban gyengék lesznek, és a cukor a fő oka a súlyproblémáinknak, mert: cukor = zsír.
Savfelesleg: az egyik fő oka a testi rossz közérzetünknek ("savanyú") és olyan betegségek kiváltója, mint vérkeringési zavarok, allergiák, idegesség, migrén, reuma, bőrbetegségek.
Sütőzsírok: és magas hőmérsékleten sütött ételek. Ezek a kemény zsírok lebomlásuk során terhelő savakat hagynak hátra a testben.
Sós hús és kolbászáruk: A pác-só nitritje nitrózokká alakul hevítés hatására (rákkeltő hatás!) Pác-sót nem muszáj használnunk!

SZERVEZETÜNKET TEHERMENTESÍTIK AZ ALÁBBIAK

 • Fehérje: testünk építőanyaga. Napi szükségletünk kb. 70 g ( 30 dkg csirkehús, vagy 30 dkg parmezán, vagy liter tej vagy 40 dkg lencse, stb.).
 • Terhesség és szoptatás alatt a fehérjeszükséglet 100 -120 g-ra nő!
 • A túl kevés fehérje gyengíti az egész szervezetet. Túl sok fehérje viszont megterheli, "savanyúvá" tesz. (köszvényveszély!)
 • Vitális anyagok: Vitaminok, ásványanyagok, nyomelemek és enzimek szállítják a gyújtószikrát a testünkben lejátszódó valamennyi élet- (anyagcsere -) folyamathoz. A túl kevés vitális anyag a teljes testi-lelki jó közérzet zavarát idézi elő. Túl sok vitális anyag természetes, kiegyensúlyozott táplálkozás esetén nem fordul elő.
 • Ballasztanyagok: az emésztésünk elengedhetetlen töltő- és szállítóanyagai. Táplálkozásunkban a ballasztanyagokat szinte teljesen elhanyagoljuk. Napi 30 gr. helyett csak 5-10 gr.-ot fogyasztunk. Csak a szegények esznek még elég ballasztanyagot. ők nem is ismerik az emésztési zavarokat és a rákot (gyomor -bél).
 • Zsír + szénhidrátok alkotják motorunk üzemanyagát. A túl sok zsír megterheli az anyagcserét, a túl kevés zsír megbénítja az emésztést.
 • A szénhidrátokat lehetőleg természetes termékek formájában (gyümölcs, zöldség) kellene fogyasztani, nem pedig, ipari cukorként.

A savasodásról

Ma már sikerült bizonyítani a lokális savasodást nyugodtan lehet az első számú civilizációs népbetegségnek nevezni. A mai legelterjedtebb betegségeknek pld: reuma, csontritkulás, allergia, bőrgyulladás, izületi gyulladás, köszvény, emésztési zavarok, vese gyomor és bél betegségek, szívinfarktus, a rák stb., ha nem is egyedüli, de egyik fő okozója a savasodás. A legrosszabb az egészben, hogy a betegek évről- évre egyre fiatalabbak. Az ok: nem csak környezetünk savasodik el, hanem a testünk is. Ha egészségesek vagyunk, szervezetünk 20% savból és 80% bázisból áll. Amennyiben ez az arány fennmarad, a tápanyagok problémamentesen energiává alakulnak. Az egyoldalú civilizációs táplálkozás kb. egy évszázada került előtérbe, tehát a fehérliszt termékek, a gyári cukor, a hús, kolbászáruk, csokoládé és a cukros, szénsavas italok túlzott fogyasztása. Sok élvezeti cikk is savkeltő: cukor, nikotin, kávé, az alkohol és különösen a Coca Cola. Egyes savképzők, mint a hús, a tojás, a sajt, stb. megfelelő mennyiségű bázikus élelmiszerekkel fogyasztva (zöldségek, burgonya, gyümölcs) még kiegyenlíthetők. A helytelen táplálkozás következtében az anyagcserében egyre több sav keletkezik, amelyek tartósan megbetegítenek bennünket. Ezek a savak olyan salakanyagok, amelyek túlnyomórészt a kötő- és zsírszövetekben raktározódnak el. Ezáltal elzáródások alakulnak ki a szervezet folyadék forgalmában (a vérben, a nyirokrendszerben) -a sejtfalak vastagabbá és áthatolhatatlanná válnak, így a zsírszövetek oxigén ellátása egyre inkább megnehezül. A helytelen táplálkozás mellett a savasodásban jelentős szerepet játszanak a kömyezeti ártalmak, a stressz, a fokozódó gyógyszerfogyasztás és mozgáshiány is. Mindezt tovább komplikálják a nőknél a hormonális változások és a terhesség. A helyi kötőszöveti túlsavasodás fokozatosan megy végbe, hosszú évekig eltarthat, míg az általa okozott testi és lelki károsodás különböző helyeken és mértékben megjelenik. Amikor kibillen egyensúlyából ez a komplex rendszer, felborul a szervezet működéséhez szükséges sav-lúg egyensúly. A meglévő savak nem találnak elegendő lúgot a testünkben, hogy kémiai kapcsolatba lépjenek vele. Ez viszont elengedhetetlen volna az anyagcsere normális működéséhez. Hosszabb távon a szervezetben sav és salak maradványok halmozódnak fel, amelyek meggyengítik az immunrendszert, betegségek kialakulásához vezetnek, és kötőszövetünkön keresztül kívülről is csalhatatlan jelek kísérik.

Erősen savas élelmiszerek a következők:

 • Kemény sajtok, hús, kolbász, tojás, hal, csokoládé, kakaó, finomlisztből készült termékek, sós földimogyoró, kávé, Cola, tömény szesz, cukor és minden cukor tartalmú termék.
 • Gyengén savas élelmiszerek:
 • Túró, vaj, mogyoró, teljes magvú gabona termékek és a sör.
 • Erősen lúgos élelmiszerek a következők:
 • Zöldség és gyümölcslevek, leveles zöldségek, saláták, gyökérzöldségek (zeller, sárgarépa, cékla, retek), burgonya, gombák, hüvelyesek, uborka, póréhagyma, fekete tea és méz.
 • Enyhén lúgos élelmiszerek a következők:
 • Tej, szárított gyümölcsök, búzacsíra, szójaliszt, száraz bor.

Nagyon fontos:

A konzerv gyümölcsök, a házilag eltettek is, táplálkozástanilag értéktelenek. A mélyhűtött élelmiszerek is igen kevés tápanyagot tartalmaznak. Emellett kerüljük a túlzott konyhasó használatot, a panírozott ételeket, a sok gyümölcsjoghurtot, tejszínt, tejet, szénsavas üdítő italokat, és minden kivonatból készült terméket (sütemények, lekvárt, tésztaféléket) Ténylegesen a biológiailag normális PH érték 7,5! Mindezt egyszerűen, egy megfelelő PH indikátorral a vizeletből megmérhetjük. A test tisztítása táplálék kiegészítéssel: Kb. fél órával "a vacsora után egy pohár meleg vízben (legalább 150-200rnl) egy púpozott teáskanálnyi szódabikarbónát feloldunk, és gyorsan lehajtjuk. Érdemes még egy fél pohár vizet inni utána. Ha a következő reggel ismét megmérjük a vizelet pH- ját és az nem éri el a 7 és 7,4 közötti értéket, akkor marad a púpozott teáskanálnyi szódabikarbóna, ha magasabb, mint 7,5 akkor kissé csökkenteni lehet a mennyiséget. Minél több ásványvízben van a nátriumkarbonát feloldva, vagy minél több folyadékot iszunk utána, annál könnyebben megy a salakanyagok kiválasztása. Mindenki, aki "bázikus" ásványianyag hiányban szenved, ezért a szódabikarbóna mellett szükség van a napi táplálék "feljavítására" ásványi anyagokkal és vitaminokkal (elsősorban nyers zöldségekkel). De ne hagyatkozzunk egyedül az áldásos szódára, hanem a lehetőségek közül ragadjunk meg minél többet: mozgás, légzés, teljes értékű táplálkozás, relaxáció, masszázs, stb. Tea -kontra zsír és salak: Egyes gyógyteák valóságos zsírfalók, melyek céltudatosan avatkoznak be a test zsíranyagcseréjébe. Azon felül még vízhajtó szerepük is van. Pl. az indiai Zöld Mate-Tea és a kínai Chongoing Tuo Tea. Egyébként: a gyógyteák inkább hígak legyenek, mint túl erősek. Így kevésbé keserűek. Újabban nagyon jó hatásfokkal működnek bizonyos fajta testkozmetikai módszerek, melyek stimulálják a nyirokrendszer működését, ezáltal segítenek a salakanyagok gyors eltávolításában.

Kinek nem szabad lúgos diétát alkalmaznia?

 • Aki súlyos veseműködési zavarban szenved, aki tetanikus görcsre hajlamos. Cukorbetegeknél a sav-lúg háztartás normalizálódásával a cukorérték a normálisra süllyedhet, ezért gyakrabban kell kontrollálni. A salakanyag vándorlás illetve kiválasztás beindulása izomfeszültséget, görcsös fájdalmas érzést okozhat. Itt is segít a masszázs, a mozgás, a relaxáció.

A savasodás hatása a kötőszövet állapotára

Fontos megértenünk azt az összefüggést, hogy az életstílus hogyan hat a toxicitás kialakulására és ezen keresztül, hogyan érinti a szövettónus minőségét. Ha túlsúlyba kerül a sav, a gombostűfejnyi zsírsejtek akár babszem nagyságúra növekednek. Ezenkívül a mátrixban amely ellátja a kötőszövetet, feszesen és elasztikusan tartja, méreghulladék keletkezik. Ha savassá válik, gátlódnak ezek a funkciók. A tápanyagok nem tudnak közlekedni és salakanyagok rakódnak le. A sejtekben és a sejtek között felgyülemlik a szövetfolyadék, mely sok savat tartalmaz és megtámadja a sejteket. A zsírsejtek közötti állományt megvizsgálták és bizony ezek nem olyan anyagok, amelyeket az ember a testében kívánna tartani. 34-69 %-ban toxikusak -olyan mérgezőek, hogy a puszta érintkezéssel megölnek egy vörösvérsejtet. A nőknél ezek a méreganyagok a térdektől a mell aljáig halmozódnak fel, a férfiaknál pedig, a hastól a torokig. Elaszticin (vagy elasztin) az, ami tartja és megőrzi a lágyszövet és a bőr alakját. Az elaszticin rostok funkciója erősen gátlódik a toxinok felhalmozódásakor. Amint már említettük, a zsírszövet szivacsként funkcionál a méreganyagok tárolásához. Amikor a zsír lebomlik súlyveszteség vagy fogyókúra hatására, nagy mennyiségű méreganyag szabadul fel és abszorbeálódik a megmaradt zsírba és a kolloid szövetrétegekbe. A kisebb térfogatú zsírtömegben ugyan akkora mennyiségű toxikus anyag jelenléte azzal jár, hogy annak a koncentrációja megnő. Ez tovább károsítja az elasztinrostokat, és olyan szövetet eredményez, amely rosszabbul nézhet ki, ahelyett, hogy jobban nézne ki a súlyveszteségtől. A zsíros lerakódások túlzott toxikussága idővel kimarhatja annak az izombázisnak a felületét, amely felett elhelyezkedik. Ez, az elaszticin károsítással együttesen, lehetővé teszi a cellulit erőteljes kialakulását. Így az érintett testterületen idővel kialakul a toxikus anyagokkal telített, jellegzetesen petyhüdt, rugalmasságát veszített és cellulitiszes kötőszövet, túlburjánzott méretű zsírsejtekkel. A már kialakult súlyos eseteket normál eljárásokkal, étkezés racionalizálással, szaunával vagy tornával már nem lehet eltávolítani.

Ezekben az esetekben a tendencia visszafordításához valamely hatékony testkozmetikai kötőszövet méregtelenítő eljárás (Universal Contour Wrap mélytengeri iszapos technológia, Wiener Kosmetikum aromaterápiás eljárás, Ultratone nyirokmasszázs és kötőszövet regenerálás, stb.) mellett, étrend és életmód változtatás szükséges.

A cellulit okai

A cellulitisz elemzésénél mindenek előtt a női kötőszövetet kell megvizsgálni. A férfiak hálószerűen felépülő kötőszövetével ellentétben a nőké főleg párhuzamosan futó rostokból áll. Ez a természet egy tudatosan létrehozott szerkezete, a szülés esetén szükséges tágulási és nyúlási képesség létrehozása érdekében. Ennek a rugalmasságnak azonban az a következménye, hogy az elasztikus rostok közé könnyen befészkeli magát a víz és a zsír, amelytől elveszíti alakját a kötőszövet. Kialakulnak a tipikus barázdák, sávok, gödrök a tipikus területeken.
A női bőr csak függőleges rostokból áll. A zsírsejtek matracszerűen kidomborodnak.
A férfiaknál a zsír, mint egy hálóban szorosan áll. Ezért ritkán képződik cellulit.
A cellulitisz és zsírpárnaképződés tényezői:
A cellulitisz nem csak kozmetikai probléma. A zsírsejtek jelentős tömegben felhalmozódhatnak, fájdalmasan nyomhatják az idegsejteket és a hajszálereket. A cellulitiszben szenvedők számára nagyon kellemetlen a gyúró mozdulatokkal végzett masszázs, ráadásul a cellulitisz szövet oxigénellátottsága rossz, emiatt ott a csökkent anyagcsere következtében felhalmozódnak a salakanyagok. A zsírsejtek nyomják az ereket és a nyirokpályákat, ami miatt pangás alakul ki. Az anyagcsere folyamat akadályoztatását azon is észre lehet venni, hogy az érintett helyek hidegebbek, mint egyébként a bőr. A cellulitisz kifejlődését gyorsítja a mozgásszegény életmód, a helytelen táplálkozás, a zsíros táplálkozás, a stressz, a dohányzás.
A cellulitisz főleg az ismert problematikus testtájékokon alakul ki a nőknél, azaz a fenéken és a combon. Ezzel szemben zsírpámák a testen mindenhol kialakulhatnak. Születésünktől fogva azonos szervezetünk zsírraktározó sejtjeinek (adipociták) száma. A test elzsírosodása folyamán az adipociták túlságosan sok zsírt tárolnak, aminek következtében eredeti; gombostűfejnyi térfogatuk babszem -nagyságúra duzzadhat. E téren is a nők vannak hátrányban, mert náluk a testben lévő zsír a testsúly 25%-át teszik ki, míg a férfiaknál ez az arány 1 0%. A cellulitisszel ellentétben a zsírpámákat borító bőr mindig fényes és feszes, nyomásra nem érzékeny. A kettőt azonban nem szemlélhetjük úgy, mintha egymástól teljesen függetlenek volnának, általában ugyanis együttesen jelennek meg. A cellulitisz alatt általában zsírpárna is van.

Mi a cellulit?

a.) Anyagcserezavar a kötőszövetben
b.) A bőr alatt lévő zsírszövet egyenetlen eloszlása nyirokpangással, a zsírszövetben
c.) Zsírból, vízből és méreganyagokból álló kocsonyaszerű csomók felhalmozódása
d.) Helyi vérellátási zavarok pangással a nyirokerekben

A cellulit súlyossági fokát a Kneif-teszttel ismerjük fel. Előrehaladott állapotban ez a teszt már fájdalmas is. A cellulit és zsírfelhalmozódás okai:

a.) Túlsúly túlzott zsírlerakódással a sejtek közötti területeken és a sejtekben
b.) Belső salakos állapot blokkoló hatással az anyagcseretermékek távozására
c.) Hormonzavar erős zsír- és vízlerakódással a comb külső- és belső oldalán, a fenéken, csípőn, hasbőrön és a felső kar hátsó oldalán
d.) A máj, a vesék rossz működése, helytelen táplálkozás, kevés folyadékfelvétel, mozgáshiány, renyhe emésztés ill. székrekedés, rossz vérkeringés okából.

1. Hajszáleresség
A hajszálér-áteresztőképesség fokozott lehet magas vémyomás esetén, valamint az anyagcserének helytelen táplálkozással való túlterhelésekor. Ekkor túl sok folyadék kerül a sejt közötti térbe, és ez akadályozza a sejtek normál anyagcseréjét, valamint az anyagcsere salak kiválasztását.
2. Túlsavasodás
Létrejön helytelen táplálkozás, stressz, mozgáshiány, dohányzás következtében. Ezek nátriumfelesleget okoznak, amely ismét folyadék felhalmozódáshoz vezet a sejtszövetben, és ezzel pangást okoz. A szövet túl savas lesz, elsalakosodik, és ez akadályozza a sejtanyagcserét és sejtmegújulást. A sav -lúg egyensúly e zavara, nemcsak cellulithoz, elzsírosodáshoz és rossz közérzethez vezet, hanem sok súlyos betegségért is felelős.
3. Anyagcseretermékek
A túlsavasodással egyidejűleg még megemésztetlen tápanyagok és vegyi anyagok is felhalmozódnak a sejtszövetben. Ha e salakanyagok mennyisége túl nagy, akkor a normál nyirokáramlás nem tudja ellátni az elszállítást és semlegesítést, amely szövetsalakosodáshoz, és elsősorban a zsírsejtek felduzzadásához vezet.
4. Keringési okok
Testünk bizonyos területein a vérellátottság renyhébb, elsősorban a csípőknél, combon, ülepen. Ennek oka a mozgáshiány. Ezeken a helyeken ezért az anyagcseretermékek gyorsabban felhalmozódnak, mint ahogy elszállításra kerülnek. A következmény a sima feszes bőr elernyedése és cellulit kialakulására való hajlam létrejötte.
5. Méreganyag felhalmozódás és stressz
Egy többé -kevésbé krónikus emésztési probléma okozza az erjesztő anyagok felhalmozódását. A stressz tényezők méreganyagokat szabadítanak fel, és vízvisszatartást eredményeznek az intersticiumban. Így méregtelenítő rendszerünk (nyirok), a kiválasztó szervek (vese, máj) és a sejtek közötti állomány túlterheltek lesznek. Következményként szövetpangás és a sejtek csökkent aktivitása jelentkezik további lerakódásokkal és elsősorban ismét a zsírsejtek felduzzadásával.
6. Nyirokrendszeri okok
Nyirokrendszerünk, szervezetünk hulladékszállítója. Különféle anyagcserezavarok miatt -mint azt az 1-5 pontban már leírtuk -és helytelen életmód következtében belső világunk erősen megzavarodott. Az ily módon megterhelt nyirokkeringés vízfelhalmozódáshoz, sejtdegenerációhoz, idő előtti bőrelöregedéshez, bőrernyedtséghez és cellulit kialakulásához vezet zsírsejtfelduzzadással.

7. Hormonális okok
A zsírelosztást hormonok szabályozzák. A felesleges zsír elsősorban nőknél a problémás helyeken, mint csípő, has és ülep rakódik Ie. A kötőszövet szerkezet szintén a hormonok által szabályozott. A nők az ösztrogén miatt több bőr alatti szövettel és Iaza kötőszövettel rendelkeznek (terhesség), fokozott cellulitra való hajlammal. A férfiaknál a bőr alatti szövetek feszesebbek és a bőr is vastagabb, így cellulit ellenére nincs Iátható bőrdeformáció.
Ezek a tényezők, (sejtjeink zavart "belső világának" összes jele, egy zavart belső ellátás összes jele, a mai kor negatív civilizációs tényezőinek összes jele) megfelelő hajlam esetén, idő előtti Iátható öregedéshez, cellulithoz, bőrpetyhüdtséghez vezetnek.

Sikeres kezelés lépései:

 • A kötőszövet puhaságának és rugalmasságának helyreállítása
 • A lekötött salakanyagok felszabadítása
 • Ezen salakanyagok elszállítása, kiválasztása és kiürülése


Copyright © Szépségműhely 2016. Minden jog fenntartva.   ¤   Email   ¤  Adószám: 65734403-1-43  ¤   Nyilvánt.sz.:26493897        Designer